Sommer kommer!


Sol og regn og latter og sang - og hårfrie ben!

Nå er fellesferien rett rundt hjørnet og folk begynner å bli ferie- og reiseklare!

Dette vil si at salongen vil ha mye å gjøre fremover og at det blir mye voksing på agendaen.

Med dette i tankene ønsker vi derfor å minne og tipse dere litt om voksing:

Voksing + sol og bading:

Sommeren er den tiden folk flest vokser seg, slik at de kan vise mer hud i sol og sommervarme, og da er det viktig å huske på hva man må tenke på i forhold til sol og voksing, og evt bading og voksing.

Du skal helst unngå å aktivt sole deg eller bade de første 48 timene.

Må du eller kan du ikke unngå sol så skal man bruke spf 50 eller 30 evt bruke dekkende klær.

Grunnen til dette er fordi at ved voksing så tar vi å fjerner hår fra rota og tar med oss litt av det øvre døde hudlaget. Dette etterlater en sensitiv hudoverflate med åpne og eksponerte porer, som da gjør det lettere for UV lys og bakterier å penetrere ned i huden og dermed skape skader.

Så skal du på ferie kan det være lurt å planlegge litt i forhold til dette.

I forhold til utsparing til voksing skal man vente 2 uker etter sist barbering evt 3 uker etter siste voksetime.

Voksing = inngrodde hår?:


Noen opplever, om det enten er etter barbering, epilering eller voksing at det noen ganger kan bli irritert. Det dukker opp kviselignende nupper....inngrodde hår!

Disse uønskede nuppene kommer av at håret som vokser ut, etter hårstrået som ble fjernet, blir blokkert av døde hudceller som har lagt seg over åpningen av poren.

For å unngå dette så har vår voksespesialist Maren noen hendige tips:

  • SkrubbSkrubbSkrubb!

Dette er det mest hjelpsomme og essentsielle hjelpemiddelet mot inngrodde hår. Ved å peele/skrubbe området etter behandling så hjelper du å slipe bort døde hudceller slik at porene ikke blir blokkert. Maren anbefaler at man begynner ca en 5-6 dager etter voksebehandlingen eller når man merker at hårene begynner å gro ut igjen. Utenom voksing anbefales det uansett å skrubbe et sted mellom 2-3 ganger i uka - hyppigere for de av dere som sliter litt mer med inngrodde hår. Er man flink og gjør dette uansett på jevnlig basis, jo lettere er det å slippe inngrodde hår. Grunnen til at man bør vente en liten uke etter behandlingen derimot er fordi huden er oftest veldig sensitiv rett etter.

  • Smøring!

Utenom peeling er det viktig å holde huden myk og frisk. Dette gjøres ved å tilføre fuktighet gjennom en god body lotion. Dette hjelper ved å minske antall døde hudceller og ved å smøre og hjelpe håret ut av poren. Maren anbefaler at man helst la være å bruke parfymerte og alt for fete body lotions da dette kan irritere huden mer. Hun ser derimot at man bruker en lettere lotion helst med litt salicyl eller lactic acid i. Dette er naturlig eksfolierende og fuktighetsgivende syrer som vil hjelpe ved at det da hele tiden peeles litt og litt i flere hudlag, og ikke bare på toppen.

  • Komfort og annet!

Ut ifra hvilket område du har behandlet så er reglene litt ulike, men si du har vokset ved bikinilinjen. Da kan det være lurt å bruke komfortable og pustende bomullstruser de første dagene. Ikke noe som kan stramme og irritere hudområdet. Har du vokset bena kan det være greit å ikke bruke de strammeste buksene for eksempel.

Det anbefales også at man unngår antiperspiranter, parfyme og såpebruk det første døgnet etter voksing. Som nevnt ovenfor er det også lurt å la være å sole seg og bade + evt ha for varmt vann i dusjen.

Skulle et inngrodd hår oppstå så skal du helst la være å pelle. Skrubb og smør heller området eller la terapeuten ta seg av det neste gang du kommer. Klarer du derimot ikke å dy deg så pass først på at du ikke peller på et betent inngrodd hår. Det vil si en hoven, rød og vond/øm kul. Er den ikke betent så sørg for at hender eller annet utstyr er rent. Ikke kjemp videre om håret ikke kommer lett ut. Da er det bedre å stoppe og la terapeuten se på det.

  • Laser!

Er du fortsatt etter alle disse forhåndsreglene plaget bør du heller vurdere laser. Men vær obs på at laser er mest effektivt på mørke hår og evt lys hud. Dette er fordi laseren peiler seg ned til rota gjenom pigmentet i hårstrået. Det kan også være lurt å ta laserbehandling på høsten eller på vinteren - da man ikke bør utsette seg for soleksponering under behandlingsperioden. Sol og laser kan føre til hyperpigmentering på det gjellende området.

Marens Favoritter:

  • ElizabethArden PRO Invigorating Face & Body Scrub:

En mild, lett skummende og styrkende skrubb for ansikt og kropp. Forsiktig eksfolierer huden og etterlater den myk, glatt og strålende. Inneholder LCA kompleks (pH-balansert melkesyre og antioksidanterne A, C, E og provitamin-A), og er ideell for alle hudtyper. Påfør en passe mengde på kropp, ansikt eller ønsket område. For veldig tørre områder, påfør uten vann og masser området for en mer intens eksfoliering. Bland derimot med litt vann i hender, en vaskeklut eller svamp og masser forsiktig over området for en mildere exfoliering. Skyll av med vann og klapp huden tørr. Brukes en gang i uken for normal hud, og opptil 3 ganger i uken for grov og tørr hud.

Pris: 499,-

  • ElizabethArden PRO Revitalizing Body Lotion:

En silkemyk, luksuriøs emulsjon som forsiktig eksfolierer og revitaliserer en voksen, og tørr hud. Etterlater huden glatt og fuktet. Inneholder LCA kompleks (pH-balansert melkesyre og antioksidantene A, C, E og provitamin-A). Påfør en passelig mengde på hele kroppen, og masser lett inn i huden. Bruk 1-2 ganger i uken eller som anbefalt av din hudpleier.

Pris: 499,-


Med Det ønsker vi dere en fin Juni. Nyt sola trygt og velkommen skal dere være.

Husk! Timene fyller seg raskt opp så vær tidlig ute!


Mvh. Birgitte - hudterapeut.

Våre behandlinger

Vi har et stort utvalg av behandlingstilbud. For en fullstendig oversikt, se her eller finn ønsket tilbud nedenfor.