Maskerade!


Vi på BeautySecrets koser oss med 20% rabatt på ALLE masker i hele Mars! Masker kommer i mange ulike former - skummasker, kremmasker, leirmasker og gelmasker. Alle med unike evner til å fornye og booste huden vår.

Men hvilke masker bør en velge?

Dette kommer selvsagt an på huden, og hvilken tilstand den er i da du trenger å bruke den.

Det vil si at du kan ha eksempelvis behov for en fuktighetsrik gelmaske for huden din en dag, men kanskje mot vinteren, eller av en annen årsak, trenger du en fukt- og fettrik kremmaske.

Det kan også komme ann på hvor i ansiktet du skal legge masken. Mulig en trenger en oljeregulerende og utrensende leirmaske i T-sonen - det vil si panne, nese og munnparti/hake - og heller ha en fuktighetsrik maske ellers i ansiktet.

Kanskje vil du ha noe oppstrammende på hals og bryst, men noe mer eksfolierende og glødgivende i ansiktet?

Det er utallige variasjoner du kan få!

Men! Litt sånn enkelt forklart så kan du tenke slik

  1. Skum = En maske for en hud som oftest trenger fukt, løft eller oksygentilførsel for en mer aktiv hud. Disse er ofte lette og tynne i konsistensen og penetrerer raskt og dypt. Passer som regel de fleste hudtyper, men de skummaskene som spesifikt går til løfting og anti-age bør ikke brukes av de med senistiv eller talg- og oljerik hud. Skummasker er ofte fine å sove med, for de av dere som liker det.
  2. Leire = Er som regel masker som er ment for utrensing og passer spesielt godt for de med tilstoppninger og en del olje i huden. Noen leirtyper er også fantastiske til å beroligge huden, og kan ofte passe til en veldig sensitiv hud også. Leirmasker skal oftest ligge en stund på huden for å få full effekt, og ligger som et lag oppå huden.
  3. Krem = Masken for de aller fleste hudtyper og tilstander. Denne masketypen kan både komme i fetere og lettere varianter, så her gjelder det å se ann ditt behov. Som regel passer disse veldig godt til tørr fettfattig og fuktfattig hud, samt for de mer sensible. Dette er fordi kremmasker ofte inneholder mer næring (ulike typer fettstoffer), men det vil da si at en kombinert og oljete hud bør da velge en kremmaske som er tynnere i konsistens og evt ikke ha masken liggende på for lenge.
  4. Gel = Er masketypen som penetrer godt, og kjennes lett på huden. Disse er oftest rene fuktbomber og passer alle, men er oftest en favoritt for de med kombinert og oljete hud. Det er gjerne, men ikke alltid, i denne masketypen at vi finner syreelementer for å gi huden en mild og god peel samt øke gløden og aktiviteten i huden.

Hvordan bruke maske?

Masker er veldig lett å bruke, så her er en kort forklaring:

  1. Det første du gjør er å rense huden din. Dette er for å klargjøre hud din slik at masken ikke bare ligger oppå skitt og smuss og dermed ikke får trukket ned i huden for å virke. Så ved å rense så åpner du huden slik at masken skal penetrere og fungere bedre rett og slett.
  2. Dermed kommer et steg som er alternativt, men som anbefales på det sterkeste. Det er å peele/eksfoliere huden din, og det gjøres litt av samme grunn som ved å rense den. Du fjerner overflødig død hud slik at masken kan penetrere bedre og jobbe på friske nye celler. Peelingen setter også i gang blodsirkulasjonen som gjør at maskens næringsstoffer får bedre opptak i huden.
  3. Serum under masken er det tredje steget, og også dette steget er alternativt da mange liker best å ta på serumet etter masken og før kremen sin. Det er en fin fremgangsmåte det og, men grunnen til at det kan være lurt å ta på serumet før masken din er fordi et serum er som regel designet til å gå til de nederste hudlagene dine å jobbe. Når den nederste delen av huden blir mer aktiv, så følger de øvre etter. Så serumet og masken vil da hjelpe å aktivisere hverandre og dermed oppnå en bedre effekt og gi en mer våken og aktiv hud.
  4. Dermed tar du på masken, og uansett masketype så skal de fleste ligge i et tynt og jevnt lag over huden, men merk deg at leirmasker bør ungås ved øyepartiet og på lepper, da de kan tørke ut dette området. Masker skal som regel ligge et sted mellom 15-20 min eller 10-15. Men! Har du acne eller er hypoallergisk så kan det være lurt å ikke ha masker mer enn 5-10 min - alt ettersom åssen maske det er selvsagt. Merk at noen masker kan soves med. Det vil da stå på masken eller anbefales av selger. Skummasker trekker som regel seg helt inn og blir bare et lite stivt lag på huden så disse egner seg oftest til å ha på natten.
  5. Nå som masken har ligget den tiden du vil eller trengte, så er det å vaske den av. Med eller uten rens, sørg i hvertfall for at vannet heller mot varmt, slik at kremen du skal ha på etterpå trekker seg fint inn og for at ikke noe maske skal ligge igjen i porene dine.

Hvor ofte skal man bruke masker

Dette er igjen et "alt etter behov"-svar, men en tommelfingerregel er 2-3 ganger i uka. Akkurat som ved bruk av peeling.

Ofte så kjenner man bare at "Nå! hadde det vært digg med en maske!"

Vi håper derfor dere ble lystne på å unne dere selv litt egenpleie, og skulle dere ha flere spørsmål så kom bare innom salongen.


For mere info om hva som skjer i salongen, så husk å følge oss på instagram på beautysecrets_karljohan eller på vår facebookside Beauty Secrets

God mars måned til dere alle!

mvh. Birgitte - hudterapeut.


Våre behandlinger

Vi har et stort utvalg av behandlingstilbud. For en fullstendig oversikt, se her eller finn ønsket tilbud nedenfor.